Stílus túlélőkalauz kisgyerekes anyukáknak

2017. november 30. 12:53 - Zeka Styling

A terhesség és a szülés után minden anyuka szembesül azzal a változással, ami nemcsak a testében, de a mindennapi rutinokban is végbemegy.

Könnyen szétesnek a napok és a korábban nőiesen és igényesen öltözködő nőként is beleeshetsz abba a helyzetbe, hogy délután négykor még mindig a reggeli pizsama van rajtad. Mit tehetsz, hogy visszakapd Önmagad és ne csak anyukaként, hanem nőként is újra büszkén nézhess a tükörbe?

1. Tusolj le minden reggel.

Ezen a mondaton csak az akad fel, akinek még nincs gyereke. Hidd el tudom, hogy a reggeli kelés után mennyire könnyű belecsúszni a szoptatás-altatás-játék szentháromságba és mire észbe kapsz elmúlt dél és te még mindig pizsamában vagy otthon. Oldjátok meg, hogy még az előtt el tudj menni fürödni, hogy egyedül maradnál a babával. Murhpy törvénye, hogyha ezt kettesben akarod megoldani a picivel, tuti akkor sír föl, ha már tiszta sampon a hajad. 

anyuka_stlye.jpg

2. Leggings és szöszmöszmackó helyett válassz inkább farmert!

Egy farmer is tud ugyanolyan kényelmes lenni, mint egy lazább otthoni nadrág, Minden a szabáson és az anyagon múlik. De hidd el, sokkal emberibb a külsőd még egy egyszerű basic póló-farmer összeállításban is.

Gondolj bele abba, hogy az első pár hónapban a párod a legtöbbször csak otthon lát. Főleg ebben a hideg, nyálkás időben, mikor dübörög az influenza, nem nagyon mozdultok ki otthonról.

3. Felejtsd el a feketét!

"Ápol és eltakar! Slankít! Mindenkinek jól áll!" Ismerősek ezek a mondatok? Sajnos nem vonatkoznak mindenkire. Ha fáradt és kialvatlan vagy, a feketétől csak még fáradtabbnak fogsz tűnni.

Hordj színeket! Sokkal jobban fogod érezni magad, hogyha valami élénk színű ruha van rajtad, mert a színek feltölthetnek energiával. Egy jó fazonú ruha pedig sokkal jobban tud slankítani, mint önmagában a fekete  szín.

89083f332581bf8e8bcaaa019bfa9e29.jpg

4. Utcára kardigán helyett válassz inkább blézer!

Manapság a legtöbb fast fashion üzletben kaphatóak színes blézerek pamutos, nem merev anyagból. Ezekben ugyanolyan kényelmesen tudsz mozogni, mégis sokkal nőiesebb, stílusosabb az összhatás, mintha kardigánt vennél fel.

5. Tegyél fel egy minimális sminket!

Nem kell fél órás nagyestélyi sminkre gondolnod. Pici alapozó, szempillaspirál és pirosító és hidd el, sokkal jobban indul a napod!

+1 tipp: Adj időt magadnak!

Ne akard 2 hét alatt visszanyerni a szülés előtti formádat. Ne bántsd magad azért, mert még nem férsz bele a régi ruháidba. Vegyél az átmeneti időszakra is pár darabot, ami most jó rád méretben. Nincs annál rombolóbb érzés, mint minden reggel azzal szembesülni a szekrény előtt, hogy semmi sem jó rád.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zekastyling.blog.hu/api/trackback/id/tr3513406013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása